Kumaş Kaplama Yapıştırıcı, Kaymaz Halı Yapıştırıcı, Tufting Yapıştırıcı , Suni Çim Yapıştırıcı , Halı Kenarı Yapıştırıcı, Karo Halı Yapıştırıcı, Parça Halı Yapıştırıcı, Duvardan Duvara Yapıştırıcı, Mozaik File Yapıştırıcı,Selefon Yapıştırıcı

Etiket Yapıştırıcı, Kitap Ciltleme Yapıştırıcı, Zarf Yapıştırıcı, Kağıt Yapıştırıcı, Membran Pres Yapıştırıcı, Laminasyon Yapıştırıcı, Laminant Parke Yapıştırıcı, Ahşap Laminasyon Yapıştırıcı

Ahşap Tutkalı


Suya dirençli ve ahşabı ahşaba yapıştırmakta çok etkili olan ahşap tutkalı, özellikle mobilyacılar, marangozlar,ahşap ustaları tarafından sıklıkla kullanılmakla beraber, aynı zamanda hobi amaçlı ahşap işleri yapanlar için de çok doğru bir tercihtir.

 

Mengene süresi kısa olması, kalite bakımından önemli bir göstergedir ve mengene süresinin 20 ila 30 dakika arasında kalması, bu süreyi geçmemesi, ahşap tutkalının kalitesi ve gücü açısından önemlidir. Ayrıca kullanılan yapıştırıcının, 24 saat içinde kürlenmesi de ahşap tutkalının kalitesini gösteren bir başka faktördür.

 

Sert ya da yumuşak ağaç ve ahşap kompozit kullanımına uygun olan ürün, aynı zamanda rutubete dayanıklı olması gereken alanlarda örneğin, pencere kenarları, banyo kapılarında da kullanılabilir. Sunta levhalar üzerinde de kullanılabilen ürün, ahşap çıtalarla yapılan sabit kenar kaplamalarında da kullanım alanı bulur. Merdiven gibi hareket yoğun alanlarda kullanıldığında da tatmin edici sonuçlar veren ahşap tutkalları, uygulama kolaylığı ile yüzey, tahta derzleri ve montaj işlemlerinde istenen sonuçları sağlar. Ayrıca, yapıştırma derzleri görünmez, yuvarlatılmış tutkal derzleri ise elastiktir.

 

Ürün seçerken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar ie şunlardır:Ürün içeriğinde renklendirici bulunmamalı, kullanıldıktan sonra doğal odun, doğal ahşap görüntüsünü bozacak bir iz bırakmamalı, sararmamalı ve parlama yapmamalıdır.

 

Tüm bunların yanında, kullanılan kaliteli bir ahşap tutkalı, insan sağlığına zarar veren hiçbir toksik maddeyi içermemeli, su bazlı olması sebebiyle gerektiği durumlarda su ile kolayca temizlenmelidir.