Kumaş Kaplama Yapıştırıcı, Kaymaz Halı Yapıştırıcı, Tufting Yapıştırıcı , Suni Çim Yapıştırıcı , Halı Kenarı Yapıştırıcı, Karo Halı Yapıştırıcı, Parça Halı Yapıştırıcı, Duvardan Duvara Yapıştırıcı, Mozaik File Yapıştırıcı,Selefon Yapıştırıcı

Etiket Yapıştırıcı, Kitap Ciltleme Yapıştırıcı, Zarf Yapıştırıcı, Kağıt Yapıştırıcı, Membran Pres Yapıştırıcı, Laminasyon Yapıştırıcı, Laminant Parke Yapıştırıcı, Ahşap Laminasyon Yapıştırıcı

Apretan


Dokuma ve örme kumaşlarda pamuklular olmak üzere bütün kumaşlara uygulanabilen apretan ilmek arası boşlukları doldurmayı sağlar. Bu yöntemle emdirme şeklinde kumaştaki boşluklar dolar. Emdirme yöntemi apretan maddesini aktarma kolaylığı sağlar. Bir tekstil maddesi olan apretan yumuşatma ve sert tutum işlevi olarak ikiye ayrılır. Kumaşları hem yumuşatmak için hem de sert tutmak için boşlukları doldurur.

 

Bu modül milli eğitim müfredatında derslerde eğitim aracı olarak da işlenir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak temin edilir. Yumuşaklık veren bu madde tekstil maddelerine yumuşak bir tutum sağlamak amacıyla yapılır. Kesinlikle kimyasaldır. O yüzden dikkatlice kullanmak gerekir. Aynı zaman da apretan maddesi güvelerin sindirim sistemini bozacak şekilde geliştirilmiştir. Bu yüzden kullanılan kumaşlarda pek fazla güve yapmazlar. Kumaş boyama işlerinde de apre işlemi uygulanır. Kumaşın boyama işlemi bittiği zaman yumuşatma işlemine geçilir. Bu da bahsedilen madde sayesinde gerçekleşir. Emdirme usulü çalışan makinelerde ise iplik yıkama makinelerinde ya da fulard sisteminde yapılan bir özellikli maddedir. Fabrika makinelerinde bu madde genelde kumaş, boyama sonrası yumuşaklık kazanması için apre makinelerine gönderilir.

 

Çok özellikli olan bu madde fabrikalar da terzilerde sıklıkla kullanılır. Kumaşı yumuşatır ve küçük açıkları birleştirmeye yarar. Hanımların ve kumaş fabrikalarının işini kolaylaştırır. Bu yüzden vazgeçilmez bir tekstil ürünüdür. Kimyasal olduğu için ellere zarar verebilir. Fakat fabrikalarda genelde büyük makinları vardır.